Meningitis

 

 

Binnen de 24u handelen kan het verschil maken tussen leven en dood.
Symptomen herkennen is belangrijk om snel te kunnen handelen. Vaccins kunnen helpen beschermen tegen bepaalde stammen van bacteriële én virale meningitis.

http://www.comomeningitis.org 

 

 

 

WERELD MENINGITIS DAG

HET LEVEN NA MENINGITIS

Patiëntenorganisaties, experten vanuit alle hoeken van de wereld bundelen hun krachten om te strijden tegen meningitis. GSK is daarbij geen uitzondering. Het thema dat dit jaar gekozen werd om deze ziekte meer onder de aandacht te brengen is.

 

HET LEVEN NA MENINGITIS

De belangrijkste doelstelling van deze campagne is het sensibiliseren en bewuster maken van onze samenleving voor deze ziekte.

Bij het grote publiek is er nog steeds veel onwetendheid rond meningitis. Binnen de 24u handelen kan het verschil betekenen tussen leven en dood en daarom is het belangrijk dat meer mensen de symptomen van meningitis herkennen en snel adequaat kunnen handelen.

De campagne richt zich tevens op de verschillende oorzaken van meningitis en de vaccins die kunnen helpen beschermen tegen bepaalde stammen van bacteriële en virale meningitis.

Laat ons er samen voor zorgen dat ouders weten welke stappen ze kunnen ondernemen om hun familie te beschermen tegen de mogelijk verwoestende gevolgen van deze ziekte.

 

ONDERSTEUNEND MATERIAAL VOOR U EN UW PATIËNTEN

VOOR UW PATIËNTEN

U kan het materiaal aanvragen via be.vaccines@gsk.com.

 

 

 

Een sensibiliseringsbrochure
‘Meningokokkeninfecties, geen kinderspel’
(in samenwerking met de Belgische vereniging voor kindergeneeskunde)

 

 

Een overzicht
‘Een verhaal in cijfers’ dat u kan helpen tijdens uw consultatie met uw patiënten

 

VOOR U

Maak gebruik van de GSK services op maat, aangepast aan uw noden.

 

 

GSKpro.com – 24u/24u : op onze website vindt u alle wetenschappelijke informatie omtrent onze vaccins tegen deze ziekte, en meer specifiek over ons meningokokken B vaccin, en kan u via de rubriek ‘Materialen’ bijkomende informatie aanvragen of downloaden.

 

 

MEDISCH AFGEVAARDIGDE: heeft u graag een bezoek van een medisch afgevaardigde, stuur dan een mail naar be.vaccines@gsk.com

 

 

 

 

Gelieve bijwerkingen te melden aan het Belgisch Centrum voor Geneesmiddelenbewaking voor geneesmiddelen voor Humaan gebruik (BCGH) van het Federaal Agentschap voor Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten volgens de procedure voorzien op de website http://www.fagg-afmps.be of rechtstreeks aan GlaxoSmithKline Pharmaceuticals s.a./n.v. op het nummer 010/85 85 00.