Publieke informatie

De website van de Belgische Vereniging voor Kindergeneeskunde is bedoeld om nuttige informatie te verstrekken aan iedereen die begaan is met de gezondheid van onze kinderen.
Deze informatie en de aangeboden acties voor de volksgezondheid situeren zich rond 5 hoofdthema's die de belangrijkste missies van de BVK vormen naar kinderen en hun familie toe: voeding, hydratatie, preventie van infecties en besmettingen, hygiëne en vanzelfsprekend de stimulatie en psychomotorische ontwikkeling van kinderen.

Deze informatie wordt mogelijk gemaakt dankzij communicatiekanalen, ontwikkeld met de steun van onze partners: deze internetsite evenals een netwerk van meer dan 600 displays met brochures over onderwerpen in verband met de volksgezondheid. U kunt deze displays vinden in de wachtzaal van kinderartsen en op de afdelingen voor kindergeneeskunde.
Van de verschillende missies van de Belgische Vereniging voor Kindergeneeskunde is het hoofddoel van deze acties de gezondheid en het welzijn van kinderen te bevorderen.
Aarzel niet om uw opmerkingen of suggesties mee te delen.

 

Ziekten

Infantiel hemangioom

 

Meningokokken Infecties

 

Vaccinaties: veel gestelde vragen

De Belgische Vereniging voor Kindergeneeskunde beschouwt het als haar plicht de bevolking correct en volledig te informeren over vaccins, een van de belangrijkste onderwerpen inzake de gezondheid van de bevolking en met name die van kinderen.

Bekijk de informatie video's hier 

Bekijk de Unicef video hier

 

Nuttige brochures

Nieuw!! De huisapotheek voor het jonge kind

Atopische dermatitis

Borstvoeding

Darmflora en darmkrampen bij zuigelingen

Het ontbijt

Het belang van water voor je kind

Meningokokkeninfecties

Psychomotorische ontwikkeling van uw kind

Röntgen- of scanonderzoek

 

Links

GBPF

Kind en Gezin

One

Vlaamse Vereniging voor Kindergeneeskunde

 

Indien u op de hoogte wenst te blijven van belangrijk nieuws over kindergeneeskunde en de BVK dan kan u zich hier registreren voor de nieuwsbrief.