De Belgische Vereniging voor Kindergeneeskunde

Omdat wij begaan zijn met de gezondheid van onze kinderen

Lid wordenInloggen

BVK lidmaatschap

Elke werkzame kinderarts, kinderarts in opleiding (of kinderarts op pensioen) kan lid worden van BVK. 

Een lidmaatschap geeft toegang tot alle informatie op deze website. Bovendien geniet je van een fikse korting op ons jaarlijkse congres.

Lid wordenInloggen

Voorwoord van de voorzitter Dr. Marc Raes

Hartelijk welkom op de website van de Belgische Vereniging voor Kindergeneeskunde.

In 1900 wordt “La Société de Pédiatrie de Belgique” voor het eerst vermeld in Le Journal Médical de Bruxelles. Officieel werd de nationale vereniging voor kindergeneeskunde opgericht op 14 januari 1923. Als wetenschappelijke organisatie ondersteunt de Belgische Vereniging voor Kindergeneeskunde (BVK) reeds meer dan 100 jaar iedereen die professioneel betrokken is bij de zorg van het kind en hun families. Ze helpt ook ouders antwoorden vinden op hun vragen.

Algemene en subspecialistische kindergeneeskunde, curatieve, sociale zowel als preventieve geneeskunde, psychosociaal en emotioneel welzijn van kinderen en adolescenten behoren tot het domein van de BVK. In samenwerking met de verschillende universitaire en regionale opleidingscentra voor kindergeneeskunde, andere pediatrische verenigingen en andere medische en paramedische disciplines worden op nationaal niveau congressen, workshops georganiseerd, wetenschappelijke activiteiten, onderzoeksprojecten ondersteund en gecoördineerd. De BVK wil ook het contact en de katalysator zijn voor wetenschappelijke initiatieven op internationaal niveau.

Op deze website vindt u informatie over: de organisatie en structuur van de BVK; congressen, waaronder het jaarlijks 2-daags congres; de agenda met wetenschappelijke activiteiten, E-learning, webinars; wetenschappelijke prijzen; de Belgian Journal of Paediatrics (Belg J Paediatr), het peer reviewed officiële tijdschrift van de BVK; wetenschappelijke dossiers, richtlijnen (o.a. HGR), Journal club, brochures voor ouders; pediatrische sub-specialismen.

Lidmaatschap van de BVK biedt gratis toegang tot de module Cebam (https://www.cebam.be/), met volledige toegang tot meerdere internationale algemene (NEJM, Lancet, BMJ, JAMA, Annals of Internal Medicine) en pediatrische (Pediatrics, J Pediatrics, Ped Inf Dis J, JAMA pediatrics, Pediatric Research) tijdschriften, alsook de Cochrane Library en digitale boeken van EBM.

Dr Marc Raes
Voorzitter BVK/SBP

Lees verder

Marc Raes, voorzitter

Brochures

Bekijk onze officiële documentatie

Brochures

Richtlijnen

Bekijk onze officiële documentatie

Richtlijnen

Zoek een arts

Naar de RIZIV-website

RIZIV opzoeking

Onze partners

BVK wordt gesponsord door: